Biografia

i una mica d'història...

L’any 2000 els components del grup QUATRE VEUS van decidir capgirar la seva trajectòria artística en el món de l’havanera. Neix llavors nou projecte: ULTRAMAR.

Iniciat per la Carolina Oliver (acordió), en Pere Rodríguez (tenor), l’Àngel Riba (baríton i percussió) i la Núria Berengueras (contralt i guitarra).

L’any 2003 , a la sala Espai de Barcelona i amb la presència del “Mestre”, es presenta el concert Homenatge a Ortega Monasterio, que donarà títol al primer treball discogràfic del grup, enregistrat al 2002, on col·laboren professionals del món de la música com el Ferran Cubedo, l’Amado Jaen, en Francesc Membrives, l’Oriol Saña i Dyango. Cal destacar durant aquest any la participació de Ultramar a la popular Cantada d´Havaneres de Calella de Palafrugell en la seva 37 edició. L’any 2005 l’acordionista Agustí Alonso s’incorpora durant una temporada al grup, donant pas l’any següent al Francesc Membrives i a la incorporació del Fèlix Serra, actual baixista del grup que va romandre l’any 2006. Durant l’estiu d’aquest any, amb la coproducció d’en Joan Ramon es presenta La Ruta del Rom-Los Manolos i Ultramar, un entretingut espectacle musical que combinava la rumba i l’havanera. Ja al 2008 en Joan Ramon s’incorpora al grup al baix i la guitarra. Un any després s’enregistra el segon projecte discogràfic anomenat Ronda Litoral on s’inclouen cançons de tot el litoral peninsular. L’any 2010, Ultramar participa en la 25a Gran trobada d´Havaneres Barcelona cara al mar. Més endavant es torna a incorporar l’acordionista Agustí Alonso i posteriorment Angel Riba en Rafa Pino substituirà a l’Àngel Riba com a veu solista masculí del grup. Durant aquesta fase Ultramar participa en cantades importants i rellevants com les de Getxo (País Basc), Dènia, Benicàssim, Catalunya Nord...L’any 2017 es publica el tercer treball discogràfic anomenat Ànima d’havanera, que inclou cançons del repertori clàssic així com a composicions pròpies d’Ultramar. L’any 2021 , tornem a participar amb una actuació memorable a la cèlebre Cantada de Calella de Palafrugell, en la 54 edició, amb un gran èxit i reconeixement del públic assistent i amb retransmissió en directe per TV3. Un any més tard s’incorpora al grup el company Joan Carles Esteve (baríton) i l’any següent en Fèlix Serra substitueix a en Joan Ramon al baix acústic (membre clau en els arranjaments dels temes interpretats per l’agrupació).Ultramar vol expressar el seu més sincer agraïment a tots els membres que durant aquest 25 anys ens han acompanyat en aquest viatge musical, amb la seva aportació personal i artística ja que han contribuït a fer possible que actualment Ultramar sigui considerat un dels grups més rellevants del món de la música d’arrel marinera.

 

Ultramar és un grup innovador, dinàmic i creador, amb un estil propi  caracteritzat  principalment per els cuidats arranjaments de les cançons, la variació i harmonia de les veus, i la personal interpretació dels temes originals escollits del repertori internacional i tradicional, així com de composicions pròpies i d’autors contemporanis.

Per a Ultramar la recerca de la màxima qualitat i la bona comunicació amb el públic, és la preocupació constant que, afortunadament es veu recompensada a cada concert  amb la càlida  acollida que sol manifestar la gent que ens segueix i ens escolta. Això gairebé sempre permet agrair els seus aplaudiments amb el corresponent “ Bis “

Actualment, Ultramar esta format per quatre components residents a les comarques del Vallès Oriental i Occidental: 

 

Núria Berengueras: Veu  i Guitarra

Agustí Alonso: Acordió i vbeu                         

Fèlix Serra: Baix i veu

Juan Carlos Esteve: Veu i percussió