Biografia

i una mica d'història...

 

Grup fundat  l’any 2000  per Núria Berengueras i Àngel Riba , quan després d’una extensa i variada carrera musical, decideixen començar una nova etapa. Carolina Oliver i Pere Rodriguez ,  ex-components també de “Quatre Veus“, completaven la primera formació.

El nou projecte serà: Ultramar.

D’aquella llarga experiència anterior, podríem destacar la participació en el “ St. Jordi’s Day ” ( Dia del llibre ) a TOKIO – Japó l’any 1991, en representació dels Països Catalans. També la creació de l’espectacle  “ANTOLOGIA DE L’HAVANERA “, que amb la col·laboració d’altres grups invitats es va presentar l’any 1991 al Teatre Condal, i l’any 1994 al Teatre Goya de Barcelona, amb gran èxit i molt bona acollida per tot el públic amant de les cançons marineres i en especial de les havaneres. Durant aquells primers anys, una gran quantitat d’actuacions i concerts entre els que caldria ressaltar les populars  Cantades d’Havaneres de Calella de Palafrugell, Palamós i Tarragona, en varies ocasions, a mes d’un total de nou treballs discogràfics, l’últim dels quals fou el comiat del grup “Quatre Veus”,  el concert  “20 Anys d’Havaneres i Cançons” enregistrat en directe a  l’Auditori del Centre Cultural de  La Caixa, a Granollers  l’any 1998.
D’ençà  l’any 2000, 
Ultramar  ha  realitzat diversitat d’actuacions i concerts en directe.
L’any  2003  a L’Espai – Barcelona, i amb l’assistència personal  del “Mestre”, es presenta el concert “Homenatge a Ortega Monasterio“ títol també del primer CD d´
Ultramar , enregistrat l’any 2002 amb la discogràfica DiscMedi. Un treball dedicat a  J.L.Ortega Monasterio, que inclou una selecció d’Havaneres i Cançons marineres exclusivament de l’autor i compositor de tants, i tan coneguts èxits populars: El meu Avi, La Balada d’en Lucas,  El Canó de Palamós,  etc...
En aquest primer treball d’estudi del Grup, coproduït  per  Joan Ramon i Àngel Riba, hi participen destacats companys professionals del mon de la música: Ferran Cubedo, Amado Jaén, Francesc Membrives, Oriol Saña, i la col·laboració especial de l’amic Dyango, excel·lent músic i gran cantant internacional que interpreta el tema  Meritxell, acompanyat a la guitarra pel  propi Mestre Ortega Monasterio.
L’estiu d’aquest mateix any 2003, hauríem de destacar la participació de 
Ultramar a la popular “Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell”  en la seva XXXVII edició. 
L’acordionista Francesc Membrives, moltes vegades col·laborador d’
Ultramar, entra a formar part del grup l’any 2006.
Durant la temporada d’estiu d’aquest any, amb la coproducció d’en Joan Ramon, es presenta: “La Ruta del Rom “ LOS MANOLOS i ULTRAMAR
Una combinació perfecta de Rumbes i Havaneres, que resulta ser un entretingut espectacle musical, molt variat, amb ritme i força.
Dos anys mes tard, el 2008, en Joan Ramon també s’incorpora a la formació.
Una bona mostra de la varietat del repertori d’
Ultramar, es el CD “Ronda Litoral “ enregistrat el Juny de 2009,  on s’inclouen Cançons populars, Havaneres i Cançons marineres de tot el litoral de la Península Ibèrica.
Juny de 2010, una actuació destacable. Convidats al 25è aniversari de “ BARCELONA CARA AL MAR “, la tradicional Gran Trobada d’Havaneres que es celebra  al  Port Vell de Barcelona.

Ultramar és un grup innovador, dinàmic i creador, amb un estil propi  caracteritzat  principalment per els cuidats arranjaments de les cançons, la variació i harmonia de les veus, i la personal interpretació dels temes originals escollits del repertori internacional i tradicional, així com de composicions pròpies i d’autors contemporanis.

Per 
Ultramar la recerca de la màxima qualitat i la bona comunicació amb el públic, es la preocupació constant que, afortunadament es veu recompensada a cada concert  amb la càlida  acollida que sol manifestar la gent que ens segueix i ens escolta. Això gairebé sempre permet agrair els seus aplaudiments amb el corresponent “ Bis “

Actualment, 
Ultramar esta format per quatre components residents a les comarques del Vallès Oriental i Occidental: 
Núria Berengueras: Veu  i Guitarra

Agustí Alonso: Veu i acordió                           

Fèlix Serra: Baix 

               Rafa Pino: Veu i guitarra

                 Juan Carlos Esteve: Veu i percussió

 

 

www.ultramar.cat